ATAXXA 25kg

68.00 kn

Kategorija:

Opis

KRKA Ataxxa otopina za nakapavanje, za pse

Ataxxa, 200 mg/40 mg, otopina za nakapavanje, za pse do 4 kg – jedna pipeta s 0,4 mL sadržava djelatne tvari:Permetrin 200,0mg i Imidakloprid 40,0mg
Ataxxa, 500 mg/100 mg, otopina za nakapavanje, za pse od 4kg do 10 kg – jedna pipeta s 1,0 mL sadržava djelatne tvari:Permetrin 500,0mg i Imidakloprid 100,0mg
Ataxxa, 1250 mg/250 mg, otopina za nakapavanje, za pse od 10kg do 25 kg – jedna pipeta s 2,5 mL sadržava djelatne tvari:Permetrin 1250,0mg i Imidakloprid 250,0mg
Ataxxa, 2000 mg/400 mg, otopina za nakapavanje, za pse od 25kg – jedna pipeta s 4,0 mL sadržava djelatne tvari:Permetrin 2000,0mg i Imidakloprid 400,0mg

Za pse tjelesne mase iznad 40 kg treba koristiti odgovarajuću kombinaciju pipeta.

Za liječenje i sprječavanje infestacije buhama (Ctenocephalides felis).
Buhe na psima ugibaju unutar jednog dana nakon primjene. Jedna primjena sprječava nove infestacije buhama tijekom četiri tjedna. Veterinarsko-medicinski proizvod (VMP) se može koristiti kao dio strategije liječenja alergijskog dermatitisa uzrokovanog buhama (engl. flea allergy dermatitis – FAD).
VMP omogućuje neprekidnu akaricidnu učinkovitost protiv infestacija krpeljima (Rhipicephalus sanguineus i Ixodes ricinus tijekom četiri tjedna, a Dermacentor reticulatus tijekom tri tjedna).
Moguće je da krpelji, koji su već pričvršćeni na psu, ne uginu unutar dva dana nakon primjene VMP-a te mogu ostati pričvršćeni i vidljivi. U vrijeme primjene VMP-a preporučuje se uklanjanje nepričvršćenih krpelja na psu, kako bi ih se spriječilo da se pričvrste i počnu hraniti krvlju.

Zbog nedostatka odgovarajućih podataka, VMP se ne smije primjenjivati štenadi mlađoj od 7 tjedana ili psima lakšim od 1.5 kg.
VMP se ne smije primjenjivati u slučaju preosjetljivosti na djelatne tvari ili na bilo koju pomoćnu tvar.
VMP se ne smije primjenjivati mačkama.

Pojedini krpelji mogu ostati pričvršćeni. Zbog toga se prijenos zaraznih bolesti ne može isključiti u slučaju nepovoljnih uvjeta.
VMP ostaje učinkovit protiv buha i ako se psi smoče. Nakon uranjanja pasa u vodu jednom tjedno tijekom jedne minute, period neprekidne insekticidne učinkovitosti protiv buha nije se skratio.
Međutim, treba izbjegavati često i dugotrajno izlaganje pasa vodi. U slučaju čestog i/ili dugotrajnog izlaganja vodi, neprekidna učinkovitost VMP-a može se smanjiti. U tim slučajevima primjena VMP-a se ne smije ponavljati češće od jednom tjedno. Ako psa treba šamponirati, to treba učiniti prije ili najmanje 2 tjedna nakon primjene VMP-a, kako bi se održala njegova optimalna učinkovitost.
Učinkovitost VMP-a protiv krpelja nakon kupanja ili šamponiranja nije ispitana.
Na mjestima primjene moguća je pojava prolaznih kozmetičkih promjena (perutanje kože, bijele naslage, sljepljivanje dlake).

Prije primjene pažljivo pročitajte uputu o proizvodu. O rizicima i nuspojavama posavjetujete se s veterinarom.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ATAXXA 25kg”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu