FRONTLINE combo mačke

69.00 kn

Kategorija:

Opis

FRONTLINE® (Merial) Combo ampula za mačke otopina za nakapavanje na kožu

antiparazitik, ektoparaziticid za lokalnu primjenu za mačke
Sprječavanje i suzbijanje invazije mačaka buhama, krpeljima i paušima Pomoć u suzbijanju alergijskog dermatitisa mačaka uzrokovanog buhama.
Sprječavanje razmnožavanja buha kočenjem razvoja jajašaca (ovicidno djelovanje) te ličinaka i kukuljica (larvicidni učinak) porijeklom od jajašaca odraslih buha do 8 tjedana nakon aplikacije.

SASTAV: 1 pipeta FRONTLINE® COMBO Spot-on Cat u 0.5 mL otopine sadrži : Fipronil 50 mg; (S)-metopren 60 mg.

KONTRAINDIKACIJE; ne smiju se tretirati mačići mlađi od 8 tjedana i/ili lakše od 1 kg, bolesne životinje i one u stadiju oporavka, te kunići.

NUSPOJAVE; ako mačka poliže VMP, kroz kraće vrijeme pojačano će sliniti zbog djelovanja nosača. Na mjestu primjene ponekad se jave prolazne kožne reakcije (crvenilo, svrbež, ljuštenje kože, lokalni gubitak dlake) te sustavne reakcije svrbeža ili ispadanja dlake. Vrlo rijetko pojedine mačke nakon primjene pojačano sline, iskazuju reverzibilne neurološke simptome (hiperestezija, potištenost, nemir) ili povraćaju.

DOZIRANJE; primjenjuje se samo izvana tj. na kožu mačke. 1 pipeta od 0,5 mL doza je za jednu mačku (oko 7,5-15 mg fipronila/kg t.m.).

NAČIN PRIMJENE; pipetu se prvo izvadi iz blistera držeći je uspravno. Zatim se lagano lupne po njezinu užem dijelu da se sav sadržaj spusti u prošireni dio pipete. Nakon toga se uzduž označene linije odlomi vrh pipete. Palcem i kažiprstom druge ruke mački se razmakne dlaka na području između lopatica dok koža ne postane vidljiva. Na to mjesto izravno na kožu prisloni se vrh pipete i u cijelosti istisne sadržaj . Preporučljivo je VMP aplicirati na dva mjesta – jedan dio na koži uz bazu lubanje, a drugi 2-3 cm unatrag. Aplikacija se smije ponoviti najranije za 4 tjedna.

SIGURNOST; smije se primijeniti samo izvana, tj. na kožu mačke i ne smije dospjeti u oko. Preporučuje se primijeniti samo na mjesta gdje se životinja ne može lizati i pri tome treba spriječiti da se životinje međusobno ližu. Na tretiranim životinjama može se ponekad pričvrstiti krpelj te se ne može u cijelosti isključiti mogućnost prijenosa bolesti kojima oni posreduju. Može se koristiti u gravidnih i dojnih mačaka.
Tretirane mačke ne smije se dirati po koži i dlaci gdje je nanesen.
Da bi se u kućama i stanovima gdje se drži više mačaka i/ili pasa optimalno nadziralo populaciju buha i krpelja i istodobno suzbijao alergijski dermatitis uzrokovan buhama treba sve ljubimce istodobno tretirati prikladnim ektoparaziticidom 1x na mjesec, a njihov neposredni okoliš (prostirka, košarica, tepih, tapison i dr.) insekticidnim sredstvom. Te površine dobro je očistiti usisavačem da se uklone jajašca, ličinke, kukuljice i uginule odrasle buhe.
Može se koristiti u gravidnih i dojnih mačaka.

Prije primjene pažljivo pročitajte detaljnu uputu uz proizvod.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “FRONTLINE combo mačke”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu